Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TIOP-1.1.1-07

tiop-11107.jpg

 

 

 

 

TIOP-1.1.1-07/1-2008-0859.

A Pusztadobosi Általános Iskola informatikai infrastruktúrájának fejlesztése

 

A Pusztadobos Község Önkormányzata által fenntartott Általános Iskola életében nagy jelentőséggel bír a TIOP-1.1.1-07/1-2008-0859. azonosító számú, A Pusztadobosi Általános Iskola informatikai infrastruktúrájának fejlesztése című pályázat előkészítése és megvalósítása.

A projekt kapcsán intézményünk gazdagodott 4 db SMART interaktív táblával, 4 db projektorral és notebookkal, 1 db alkalmazás szerverrel, 1 db Wifi csomaggal és 1 db szerver szoftverrel. Az iskola 15 pedagógusa képzésen vett részt, ahol megismerkedtek az eszközök használatával.

Az elmúlt évben valósítottuk meg a TIOP-1.1.1-09/1-es pályázatot, így már rendelkezünk tanulói laptopokkal is. Tanulóink és tanáraink számára lehetőség nyílt az IKT eszközökkel támogatott tanítási órák számának növelésére, valamint az egymástól tanulás és az oktatás színvonalának emelésére.

Ezek az IKT eszközök szemléletesebbé, érdekesebbé teszik az oktatást, így jobban felkeltik a gyermekek érdeklődését. A tanuló aktív részesévé válik a tananyag elsajátításának.

A 2009/2010-es tanévben valósítottuk meg a TÁMOP-3.1.4-08/2-es projektet, melynek keretében az iskola pedagógusai számtalan továbbképzésen vettek részt, ahol elsajátították a az új tanítási módszereket és az IKT eszközök használatában rejlő lehetőségeket.

 

Pusztadobos a 33 leghátrányosabb kistérség egyik települése, ahol igen magas a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók száma. A tanulóknak már az első osztálytól lehetőséget biztosítunk a számítógép megismerésére, használatára, az esélyegyenlőségi szempontokat figyelembe véve.

A megvalósítás a felkészült menedzsmentnek köszönhetően gördülékenyen, határidőre teljesült.

 

A TÁMOP-3.2.2-08/A/2-2008-0006. számú pályázat keretében az Általános Iskola referencia intézményi előminősítésen vett részt . 2010. szeptember 30-án megkapta az Előminősítési nyilatkozatot, mely szerint "Az infokommunikációs technológiák alkalmazásában példaértékű intézmény, referenciahely" referenciaterületen az előminősítésnek megfelel és a felkészülést megkezdheti. Az előminősítés kapcsán két jó gyakorlattal rendelkezik az iskola, melye a következők:

- "IKT eszközök használata a matematika tantárgy oktatásában"

- "Sightseeing tour in London" "Londoni városnézés (IKT eszközök használata az angol nyelv oktatásában".

Az interaktív táblák beszerzése kapcsán még közelebb kerültünk a referencia intézménnyé válás lehetőségéhez.